ADANA / YÜREĞİR - Yüreğir Özel Eğitim Anaokulu

Nis

Kan bağışı hayat kurtarır. Bu kapsamda ilimizde 30 Nisan Salı Cuma günü 09.00-18.00 saatleri arasında Adana İstasyon Meydanında sizleri kan bağışına destek vermeye bekliyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Nis

İlçemizde kutlanan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününe okul olarak vals, davul şov ve pankart yürüyüşümüz ile katılım sağladık. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalığı Günü kutlu olsun.

Mrt

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için okulumuz öğrencisi,Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Tolga Temir’e yaptığı ‘’ Sevgi Ağacı” adlı tabloyu takdim etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Tolga Temir makamında minik öğrencimize hediyeler verip, oyunlar oynayarak, koltuğunu bu güne özel olarak Minik Ertuğrul’a bırakarak simgeleşen farklı renk çorapları giydi. 21 Mart Dünya Down Sendeomu Farkındalık Günü kutlu Olsun. "Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız."

Mrt

2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuzda ve Nüsret Şenay Anaokulunda uygulanan "Lavanta" sosyal sorumluluk projesinin Mart ayı etkinliği Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat ÇELİK'in katılımı ile Nüsret Şenay Anaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ock

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Tolga Temir “Adana Okuyor Projesi” Kapsamında öğrencilerimize Kitap Okudu. Yüreğir Özel Eğitim Anaokulu “Tarımla Öğreniyor” Projesi kapsamında okulumuz bahçesinde ekilen marulları minik öğrencilerimiz ile hasat etti. Yüreğir Özel Eğitim Anaokulu “Lavanta Kokuyor” Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Okulumuz bahçesine ekilen lavantaları yerinde inceledi. Yüreğir Özel Eğitim Anaokulu e-twinnig “Özel Eğitimde Geri Dönüşümlü Saksı Projesi” ve okullarda orman projemiz Kapsamında okulumuz bahçesine minik öğrencilerimiz ile Avakado ağacı ekti. Okulumuz Velileri ile Görüşme gerçekleştirdi. Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Tolga Temir’e ve Şube Müdürü Beyali Özli’ye Okulumuzu ziyaret ederek onurlandırdıkları için Teşekkür Ederiz

Ock

Yüreğir Kızılay Ekibi tarafından okulumuzda dönem sonu etkinliği gerçekleştirilmiştir. Yüreğir Kızılay ekibiyle okulumuzda minik öğrencilerimizle duvar boyama, orman ve hayvan temalı rulo resim kağıdı boyama, müzik eşliğinde drama ve ront çalışmaları gerçekleştirildi. Miniklerimiz Kızılay temalı yaptıkları resimleri hediye etti. Çocuklarımızın yüzünde tebessüm oluşturan Yüreğir Kızılay ekibine çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Saygı ve sevgiyle anıyoruz.

CUMHURİYET BAYRAMI 100. YIL KUTLAMALARI

"HASAT" e-dergi

""Yüreğir Özel Eğitim Anaokulu Tarımla Öğreniyor" Projesi ile  Öğrencilerimizi okulumuzun hobi bahçesinde tarımla buluşturduk.

* Okulumuzda oluşturduğumuz hobi bahçemizde çocuklarımız toprakla buluşarak çeşitli tarım ürünlerini yetiştirmeyi ve hasat etmeyi öğrendiler.

* İmkan verildiğinde neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdiler.

* Yüreğir Özel Eğitim Anaokulu Tarımla Öğreniyor Projemizin final ürünü olan e-dergi "HASAT" çocuklarımızın çalışmalarına yer vermektedir.

* Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

"YÜREĞİR ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU SEVGİYLE DOKUYOR VE

TARIMLA ÖĞRENİYOR"

• Yüreğir Özel Eğitim Anaokulu Sevgiyle Dokuyor adlı projesi kapsamında velileri ve öğrencileri ile köy okullarına verilmek üzere çanta ve kalemlik dokuyor.

• Yüreğir Özel Eğitim AnaokuluTtarımla Öğreniyor projesi kapsamında Tunus’lu ortağı ile her ay bir çeşit tarım ürünü yetiştirerek öğreniyor.

• İl Milli Eğitim müdür Yardımcısı Sayın Murat Sert Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat ÇELİK ve Yüreğir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kemal KAN ve Emin DALAK  okulumuza gelerek Yüreğir Özel Eğitim Anaokulu ailesini onurlandırmıştır.

"FARKLILIĞIMI SEVİYORUM" RESİM YARIŞMASI

"OTİZM EKSİKLİK DEĞİL, FARKLILIKTIR."

"FARKLILIĞIMI SEVİYORUM" RESİM YARIŞMASI

OTİZM ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NI RESİM YAPARAK KUTLAYACAK.

5 YAŞ OTİZM ENGELLİ OKUL ÖNCESİ ÖĞENCİLERİ ADANA YÜREĞİR İLÇESİ GENELİNDE EĞİTİM GÖREN TÜM RESMİ OKUL ÖNCESİ ÖZEL EĞİTİM OKULLARI VE SINIFLARI İLE KATILIM SAĞLAYABİLECEKLERDİR.

HER OKUL 3 ESER İLE YARIŞMAYA KATILACAKTIR.

23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI TEMASI İLE ESERLER HAZIRLANACAKTIR.

YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ; 27 MART 2023 VE 10 NİSAN 2023 TARİHLERİ ARASINDA OLACAKTIR.

KESİN SONUÇLAR ; 19 NİSAN 2023 TARİHİNDE AÇIKLANACAKTIR.

ÖDÜL TÖRENİ 24 NİSAN 2023 TARİHİNDE YAPILACAKTIR.

Mrt

YÜREĞİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINA AİT VİDEO